Voorbeeldsituaties

Met welke zorgen en uitdagingen kan je bij De Blauwe Vlinders terecht?

  • Ervaart jouw kind problemen m.b.t. school zoals moeite met vriendjes maken, faalangstig zijn en/of concentratieproblemen. Heeft hij of zij/ hebben jullie hier ondersteuning bij nodig?

  • Is jouw kind vaak verdrietig, boos of angstig, (hoog) gevoelig voor prikkels en kom je er niet achter waar dit door komt en wat je kind nodig heeft.

  • Is er sprake van een diagnose en ervaar je mede daardoor gedragsproblemen  en/ of problemen in de opvoeding.

  • Loop je vast in de opvoeding en zoek je ondersteuning, handvatten en/ of een luisterend oor.

  • Heeft je kind moeite met het verwerken van zaken zoals een verlieservaring, scheiding, trauma en het omgaan met de bijkomende gevoelens en emoties.

  • Is er vaak ruzie, begrijpen jullie elkaar niet, zijn er problemen in de communicatie.

  • Voelt je kind zich vaak moe, somber en heeft het bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld.

  • Is er sprake van lichamelijke klachten die niet medisch verklaarbaar zijn en waarbij er mogelijk sprake is van onderliggende psychische problematiek.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden waar kinderen, jongeren en ouders tegen aan kunnen lopen. Deze problemen komen veel voor en soms is het fijn als je met iemand daarover kan praten, die je een luisterend oor, ondersteuning en handvatten kan bieden.

 

Lees hieronder een aantal voorbeeldsituaties.

Reacties van cliënten:

Door Linda haar mening en visie ben ik mij bewuster geworden van mezelf “

Goede aandacht en behulpzaam “

Veel aandacht voor kind maar ook voor de ouders “

Linda is correct, aardig en behulpzaam “

Goede, fijne en professionele hulp “

Ik werd erg serieus genomen “

Geduldig en rustig verlopen “

Meer inzicht en begrip gekregen”

Er is voor gezorgd dat ons kind niet meer bang is voor ruzies tussen papa en mama en wij met zijn 3-en een fijne balans hebben terug gevonden “

Meer inzicht gekregen in het belang van samen dingen doen als gezin en daarnaast meer duidelijkheid over en bewustzijn m.b.t. de onderlinge verhoudingen tussen ons als ouders en tussen ons en de kinderen”

Linda is een zeer fijne, professionele en bezorgde gesprekspartner. Ze kan zich snel en goed inleven in de situatie en daar naar handelen met tips”

“Het was een prettig gesprek waarin iedereen respectvol aan bod kwam”

“We zijn naar Linda geweest als gezin om elkaar beter te begrijpen in de rol van kind en in de rol van (gescheiden) ouders. Enorm verhelderd waarbij Linda de juiste vragen stelde en het proces heel goed heeft begeleid.”

“Een goed luisterend oor en uitstekend in communicatie heen en weer.”

Reacties van professionals: 

“Ik ken haar als een zeer zelfstandige hulpverlener die naast de cliënt gaat staan, goed weet te luisteren en oplossingsgericht met de cliënt op zoek gaat naar steunbronnen in het professionele, maar ook het sociale netwerk”

“Ze heeft een goede basisattitude en een sterk analytisch vermogen”

” Linda heeft verschillende trainingen gevolgd gebaseerd op verschillende theorieën waar ze op een eclectische manier gebruik van maakt (systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, presentietheorie, oplossingsgerichte therapie, krachtwerk enz.). Ze benadert problemen in een gezin systemisch. Probeert intergenerationele problemen te doorbreken”

” Linda is een betrouwbare deskundige hulpverlener. Die doet wat ze zegt, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze staat altijd open om zich verder te ontwikkelen en te ontplooien. Het is een fijne kritische collega om mee samen te werken”

“Linda is een vakkundig professional met oog voor de behoefte van cliënten”

“Linda werkt zorgvuldig als het gaat om contact met cliënten, is daarbij duidelijk, respectvol en oprecht”

De Praktijk

Praktijk De Blauwe Vlinders
Gezondheidscentrum Best- West
Veldweg 1 A
5684 NS Best

De spreekkamer van de praktijk is gevestigd bij de apotheek.

Tel: 06 2849 9995
E-mailadres: info@deblauwevlinders.nl