Algemene informatie

Je kan je direct zelf aanmelden of via een verwijzing bij De Blauwe Vlinders terecht komen. Wordt je doorverwezen door de huisarts, het consultatiebureau of een andere hulpverlener, en is het wenselijk dat zij betrokken worden bij de zorg, dan bespreken we dit bij start. Dit kan inhouden dat zij op de hoogte worden gebracht van de start van de hulp, het verloop indien nodig en van het afsluiten van de hulp. Bij start zal er een cliƫntplan worden opgesteld en er wordt een evaluatie geschreven bij het afsluiten van de hulp.

Houd er rekening mee dat als je de zorg vergoed wil krijgen via de jeugdwet je een beschikking moet hebben. Een verwijzing van de huisarts alleen volstaat niet. Dit verloopt via de gemeente waarin je woont. Een aanmelding bij het Centrum voor Jeugd en Gezin of sociaal wijkteam in jouw gemeente is dan nodig. Zij bekijken eerst of de hulp kan worden aangevraagd via de jeugdwet.

Je kunt bij De Blauwe Vlinders in principe snel terecht. Ik vind het belangrijk dat iemand niet lang op hulp hoeft te wachten. De stap om hulp te gaan zoeken is al dapper en bij langdurig moeten wachten is de kans groot dat problemen verergeren.

De Blauwe Vlinders is ingeschreven bij de KVK onder het nummer: 80881890

Afspraken

De praktijk is open op afspraak tussen 8.30 en 17.30 uur. Online sessies zijn wel ook in overleg in te plannen ’s avonds.

Aan het maken van een afspraak, doorgeven van praktische korte informatie of het annuleren van een afspraak zijn geen kosten verbonden. Dit kan telefonisch of per email.

Houd er rekening mee dat afspraken minimaal 24 uur van tevoren moeten worden afgezegd. Gebeurt dit niet tijdig dan zullen de kosten van de geplande sessie in rekening worden gebracht. Als je een afspraak op maandag hebt dien je deze op vrijdag geannuleerd te hebben.

 

Aanvullende informatie December 2023:

Helaas kunnen we de praktijkruimte in Gezondheidscentrum Best-West niet behouden. We zijn nog druk op zoek naar een nieuwe passende ruimte. Deze hebben we helaas nog niet gevonden. Vanaf februari 2024 werken we (voorlopig) alleen nog ambulant (bij u thuis) of middels online gesprekken.


SKJ registratie

De Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector. SKJ ziet toe op kwaliteit, toetsing en scholing. Als je op hbo- of wo-niveau werkt in de jeugdhulpverlening, en je hebt direct contact met kinderen en jongeren, dan heb je vrijwel altijd een SKJ registratie nodig. Vanzelfsprekend is praktijk De Blauwe Vlinders dan ook in het bezit van deze SKJ registratie. Het registratienummer is: 110020580.

BATC registratie

Als een praktijk bij Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) is aangesloten kan de praktijk aan de overheid aangeven dat deze bij een rijks erkende Wkkgz geschillencommissie, een erkende beroepsorganisatie, een erkende beroepsverzekeraar en een tuchtcollege voor complementaire zorg is geregistreerd. Dat is ook het geval bij De Blauwe Vlinders!

 

De Praktijk

Praktijk De Blauwe Vlinders
Gezondheidscentrum Best- West
Veldweg 1 A
5684 NS Best

De spreekkamer van de praktijk is gevestigd bij de apotheek.

Tel: 06 2849 9995
E-mailadres: info@deblauwevlinders.nl