Tarieven en vergoedingen

 

Praktijk De Blauwe Vlinders werkt particulier.  Je kan er zo terecht, ook zonder verwijzing. De vergoedingen, mogelijkheden en tarieven vindt je hier onder.


Wanneer kom je in aanmerking voor vergoedingen?

Aanvullende verzekering: Je hebt soms recht op een gedeeltelijke vergoeding als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Of het vergoed wordt en de hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je gekozen zorgverzekering en zorgverzekeraar. In principe is vergoeding bij de CZ groep ( CZ direct, Ohra, Nationale Nederlanden) en de Achmea groep (De zilveren kruis en De Friesland) veelal mogelijk. Je kan zelf checken of uitzoeken wat dit voor jou betekent. Wil je vooraf zeker weten of je zorgverzekeraar deze hulp vergoed neem dan contact met hen op. Indien wenselijk kan je dan vooraf contact met me opnemen i.v.m. de prestatiecode betreffende behandeling overige psychosociale therapie. De kosten van de sessies dien je direct zelf te betalen aan De Blauwe Vlinders. Je kunt de facturen dan daarna indienen bij de zorgverzekeraar.

Heb je een restitutiepolis?  Bij een restitutiepolis heb je veelal vrije zorgkeuze. Dit betekent in principe dat je vrij bent om te kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Het maakt niet uit of je zorgverzekeraar een contract heeft met deze zorgverlener. Je krijgt dan altijd een vergoeding. Vraag zelf even van tevoren bij je zorgverzekeraar na of deze hulp vergoed kan worden.

PGB: Als u een PGB heeft kunt u ook zelf een zorgverlener uitkiezen en wordt deze vergoed vanuit uw persoonlijke budget.

Bedrijven: Soms komt het voor dat werkgevers zorg vergoeden voor hun werknemers als zij vastlopen op het werk door zorgen in de thuissituatie. Indien uw werkgever de hulp wil vergoeden is het mogelijk daar naar te kijken.


De mogelijkheden 

 • Je kan een verkennend telefonisch kennismakingsgesprek plannen vooraf als je daar behoefte aan hebt. Dit gesprek duurt maximaal 20 minuten en is kosteloos. Hierin kun je vertellen waar je tegen aan loopt en vragen stellen.
 • Je kunt de sessies (intake, gesprekken, evaluatie) per keer afrekenen. Hieronder vindt je de tarieven. Na iedere sessie ontvang je dan een factuur.
 • Je kan er ook voor kiezen om bij start direct te kiezen voor een traject met vaste kosten. Je krijgt dan één factuur en de kosten hiervoor worden direct na het intakegesprek betaald.

Kort traject:

Om zicht te krijgen op de situatie, ter observatie en bij enkelvoudige problemen. Dit traject duurt maximaal 3 maanden.

 • intakegesprek
 • 4 sessies (kindertherapie en/of systeembegeleiding en/of gezinsbehandeling)
 • evaluatiegesprek
 •  inclusief voorbereidingstijd, rapportagetijd en verslaglegging in de vorm van een cliëntplan en later aangevuld met de evaluatie

Normaal traject:

Doelgericht werken aan vooraf bepaalde doelen aan de hand van de hulpvraag. Hierbij kan sprake zijn van meerdere problemen waar je tegen aan loopt en waar je naar wil kijken. Dit traject duurt maximaal 6 maanden.

 • intakegesprek
 • 10 sessies (kindertherapie en/of systeembegeleiding en/of gezinsbehandeling)
 • evaluatiegesprek
 • inclusief voorbereidingstijd, rapportagetijd en verslaglegging in de vorm van een cliëntplan en later aangevuld met de evaluatie

Mocht er langer durend hulp nodig zijn kan dit ook bij start besproken worden. Tevens kan dit bij de evaluatie duidelijk worden.

De gesprekken vinden plaats op de Praktijk in Gezondheidscentrum Best-West. Dit kan wekelijks of tweewekelijks zijn en wordt bij de intake afgesproken.

Tarieven
Gesprekstherapie

€90,-

per uur

Face-to-face op de praktijk
Kinderen/jongeren
Ouders/opvoeders
Gezinsgesprekken

Indien noodzakelijk of wenselijk is face-to-face thuis of op locatie mogelijk.
exclusief reistijd & reiskosten

Inhoudelijk contact

€60,-

per uur

Dit betreft de inhoudelijke contacten (telefonisch/whatsapp/email) die nodig zijn tussen de face-to-face afspraken door en/ of de contacten met derden zoals andere zorg- en hulpverleners indien wenselijk. Deze kosten worden berekend per 15 minuten.

Collegiaal overleg

€90,-

per uur

Face-to-face op de praktijk Overleggen/gesprekken met andere betrokkenen zoals hulpverleners en scholen.

Indien noodzakelijk of wenselijk is face-to-face thuis of op locatie mogelijk.
exclusief reistijd & reiskosten

Online mogelijkheden

Woon je te ver weg om naar de praktijk te komen en wil je toch gesprekken/ondersteuning als ouder(s) m.b.t. de opvoeding, relatie en/of communicatie met je kind is het ook mogelijk middels beeldbellen afspraken te maken. Dit betreft alleen oudergesprekken. Dagen en tijden zijn in overleg.

Kosten: 80 euro per sessie van een uur (overdag)

Kosten: 90 euro per sessie van een uur (’s avonds vanaf 17.30 uur)

Avondafspraken op de Praktijk

Afspraken vanaf 17.30 uur ’s avonds zijn mogelijk op aanvraag. Dagen en tijden worden in overleg bekeken.

Kosten: 100 euro per sessie van een uur

De Praktijk

Praktijk De Blauwe Vlinders
Gezondheidscentrum Best- West
Veldweg 1 A
5684 NS Best

De spreekkamer van de praktijk is gevestigd bij de apotheek.

Tel: 06 2849 9995
E-mailadres: info@deblauwevlinders.nl