De Praktijk

Praktijk  “De Blauwe Vlinders” staat voor het stimuleren van een positieve ontwikkeling en groei van kinderen, jongeren (0 tot 18 jaar) en hun ouders/opvoeders. De Blauwe Vlinders staan voor verandering, transformatie en ontwikkeling. Mijn visie is dan ook: De kracht om verandering aan te brengen en iets in beweging te zetten zit in jezelf!
Hoe wordt je weer een mooie vlinder die zich vrij kan bewegen en zich goed voelt bij wie hij is en wat hij doet? Als je (letterlijk en figuurlijk) stil staat bij wie je bent en wat je wil en daarbij je inzichten en krachten vertaald in acties creëer je je eigen nieuwe pad. Durf jezelf te worden en te zijn want dan zal je dit ook uitstralen!

De hulp is gericht op ruimte voor groei en ontwikkeling, inzicht geven, leergericht en ondersteuning biedend. Het is van belang dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Zij kunnen groeien en leren middels positieve stimulans en ondersteuning.  Tevens speelt het systeem, de ouders/ opvoeders en eventueel andere belangrijke personen voor het kind, hierbij een grote rol. Naast het begeleiden van kinderen/jongeren bied ik dan ook systeem- en gezinsbegeleiding gericht op de communicatie, interactie en de opvoeding. Deze werkvormen worden vaak gecombineerd gedurende een traject.

Kinderen, jongeren en hun ouders/opvoeders kunnen bij mij terecht met diverse psychosociale problematieken. Ik heb tevens ervaring in het begeleiden van gezinnen waarbij er een diagnose is gesteld zoals ADHD, ASS, hechtingsproblematiek of trauma. Tevens  heb ik ervaring met en werk ik graag met kinderen die hooggevoelig (HSP) en/ of hoogbegaafd zijn.

Ervaring

Ik ben mijn ontwikkeling als professional begonnen met de opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening). Na het behalen van mijn propedeuse ben ik overgestapt naar de opleiding MWD (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening). Na het afronden van deze opleiding ben ik in 2005 gestart met werken in de thuiszorg (Praktische Gespecialiseerde Thuis Begeleiding). Daar heb ik gewerkt met zowel volwassenen als kinderen/gezinnen. Daarna ben ik in 2007 gaan werken in de specialistische zorg bij een Tweedelijns Jeugdhulpverleningsorganisatie. Daar heb ik me ruim dertien jaar lang kunnen ontwikkelen als Jeugd- en Gezinsprofessional in de functie gezinsbehandelaar. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen, jongeren en gezinnen. In deze periode heb ik ook aanvullend de post HBO opleiding IAG (Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling) in 2008 gedaan en de opleiding HBO Erkend Kindertherapeut afgerond in 2016.  Daarnaast heb ik de HBO opleiding Psychosociale Basiskennis in 2021 afgerond. Tevens heb ik diverse cursussen en congressen gevolgd rondom problematieken, interventies en technieken.

Ik kijk naar iemand als geheel en bekijk hoe iemand zich voelt op alle niveaus. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Lichamelijke, emotionele en psychische klachten zijn signalen die ons wat te vertellen hebben. Als we deze signalen negeren of de symptomen bestrijden, krijgen we uiteindelijk vaak meer klachten. Door de oorzaak aan te pakken en door bewustwording  kan men groeien en kunnen de klachten verdwijnen of kun je er beter mee omgaan. Ik werk vooral vanuit het systeemgericht werken, oplossingsgericht werken en het bieden van opvoedingsondersteuning en psycho-educatie.

De Praktijk

Praktijk De Blauwe Vlinders
Gezondheidscentrum Best- West
Veldweg 1 A
5684 NS Best

De spreekkamer van de praktijk is gevestigd bij de apotheek.

Tel: 06 2849 9995
E-mailadres: info@deblauwevlinders.nl